Trajekty a plavby medzi Fínskom a Švédskom

Z Fínska do Švédska existuje veľa možností trajektov. Tieto dve krajiny sú v Baltskom mori dobre prepojené. Doprava vo všeobecnosti prúdi z Helsínk a Turku do Štokholmu, pričom trajekty sa nakrátko zastavujú na Ålandoch, provincii fínskeho autonómneho súostrovia. Existuje aj spojenie cez Botnický záliv, ktoré spája Vaasa vo Fínsku s Umeå vo Švédsku. Spoločnosti prevádzkujúce tieto trasy zahŕňajú Viking Line, Tallink-Silja, Eckerölinjen, Wasaline a Finnlines. Trajekty na tejto trase, podobne ako vo veľkej časti Baltského mora, sú v skutočnosti skôr výletnými loďami.

Hlavné trajektové trasy medzi Fínskom napravo a Švédskom naľavo. Táto oblasť Baltského mora je často navštevovaná.
Hlavné trajektové trasy medzi Fínskom napravo a Švédskom naľavo. Táto oblasť Baltského mora je často navštevovaná.

Fakty + čísla

Aktívne trajektové trasy 7+ (pozri nižšie)
Hlavní prevádzkovatelia trajektov 5 - Viking Line, Tallink-Silja, Eckerölinjen, Wasaline, Finnlines, Stena Line (pozri nižšie)
Prejazdy za deň 15+

Trasy trajektov

Trasa Poznámka
Helsinki do Štokholmu cez Alandy Dva trajekty denne v každom smere plávajú medzi Helsinkami a Štokholmom, prevádzkované spoločnosťami Tallink-Silja a Viking Line. Každý z nich sa zastaví na Ålande na niekoľko minút uprostred noci a každý odchádza z Helsínk vo večerných hodinách s príchodom do Štokholmu na druhý deň ráno.
Turku do Štokholmu cez Alandy Niekoľko denných trajektov spája Turku so Štokholmom cez Alandské ostrovy. Túto trasu obsluhujú spoločnosti Viking Line a Tallink-Silja a z Naantali (veľmi blízko Turku) spoločnosť Finnlines.
Hanko do Štokholmu (Nynäshamn) Od roku 2022 začala Stena Line linku z fínskeho Hanko do Štokholmu (Nynäsham). Táto trasa je momentálne určená len pre cestujúcich, ktorí cestujú vozidlami. Hanko sa nachádza 130 km od Helsínk a Nynäshamn je súčasťou väčšej oblasti Štokholmu (asi 60 km južne od centra).
Vaasa do Umeå Najsevernejšiu trajektovú dopravu na svete prevádzkuje Wasaline, ktorá spája Vaasu vo Fínsku s Umeå vo Švédsku cez Botnický záliv.
Eckerö do/z Grisslehamnu Prevádzkuje ho Eckerölinjen, jeho jediná trasa
Långnäs/Mariehamn do/zo Štokholmu Väčší a častejší prevádzkovatelia trajektov z Åland zakotvia v prístavoch Långnäs a Mariehamn. Z týchto prístavov sa môžete dostať trajektom do mnohých miest v blízkosti Štokholmu, vrátane: Kapellskär, Stadsgården a Värtahamnen.
Trajekty do/zo Švédska a na fínsku pevninu odchádzajú z prístavov Mariehamn, Eckerö a Långnäs. Všimnite si, že vnútroalandské trajekty nie sú zobrazené.
Trajekty do/zo Švédska a na fínsku pevninu odchádzajú z prístavov Mariehamn, Eckerö a Långnäs. Všimnite si, že vnútroalandské trajekty nie sú zobrazené.
Odchod zo Štokholmu na palube trajektu.
Odchod zo Štokholmu na palube trajektu.

Prevádzkovatelia trajektov

Medzi Fínskom a Švédskom nájdete väčších prevádzkovateľov trajektov s veľkými loďami. Lode premávajúce medzi Helsinkami a Štokholmom, ako aj Turku a Štokholm patria medzi najväčšie osobné lode v Baltskom mori. Viking Line a Tallink Silja sú lídrami v tomto priestore, ale aj ostatní operátori - Wasaline, Eckerölinjen a Finnlines - majú tiež svoje výhody.


Ostatné trajektové trasy Baltského mora


Hľadanie lístkov na trajekt

Trasy uvedené na tejto stránke je možné rezervovať priamo pomocou FerryScan! Pomôžeme vám s každým krokom procesu rezervácie.

Hľadať výlety tu
Logo skenovania trajektov
Cookies nám pomáhajú poskytovať Vám naše služby. Využívaním týchto služieb súhlasíte s ich použitím. Oboznámiť sa podrobnejšie