Trajekty a plavby medzi Lotyšskom a Švédskom

Napriek tomu, že má bohatú námornú históriu, v súčasnosti existuje iba jeden trajekt spájajúci Lotyšsko a Švédsko. Z Ventspils v Lotyšsku premáva 2-3x denne trajekt do Nynäshamnu vo Švédsku. Ventspils je asi 170 km (100 míľ) západne od hlavného mesta Lotyšska Rigy. Vo Švédsku je Nynäshamn priamo južne od Štokholmu, asi 50 km. Trajekt premáva 2-3 krát denne s možnosťou odchodu cez noc. Ak cestujete medzi Lotyšskom a Švédskom autom alebo pešo, tento trajekt je pravdepodobne jedinou možnosťou.

Mapa zobrazujúca aktuálne trajekty medzi Lotyšskom a Švédskom
Mapa zobrazujúca aktuálne trajekty medzi Lotyšskom a Švédskom

Alternatívne trajektové trasy

Od roku 2024 by jedinou ďalšou možnosťou, ako sa dostať z Lotyšska do Švédska autom, bolo cestovať cez Klaipediu v Litve do Karlshamnu vo Švédsku alebo ísť autom do Tallinnu alebo Paldiski (Estónsko) a odtiaľ cestovať do Štokholmu. Trajekty medzi lotyšským hlavným mestom Rigou a Štokholmom sa vyskytovali aj v minulosti, v súčasnosti však žiadne neexistujú.

Fakty + čísla

Aktívne trajektové trasy 1 (Pozri nižšie)
Hlavní prevádzkovatelia trajektov Stena Line
Prejazdy za deň 1-2 prejazdy za deň v každom smere

Trasy trajektov

Trasa Poznámka
Ventspils do Nynäshamn (neďaleko Štokholmu) Jediná súčasná trajektová trasa medzi Lotyšskom a Švédskom. Prevádzkuje Stena Line s 2-3 odchodmi denne v každom smere v závislosti od sezóny. Nynäshamn sa nachádza približne 50 km južne od Štokholmu.

Prevádzkovatelia trajektov

Stena Line je jediným prevádzkovateľom trajektov z Lotyšska. Stena Line je veľká trajektová spoločnosť s obrovskými variáciami lodí a zážitkov na palube. Nebudete mať toľko aktivít na palube ako trajektoví operátori z Fínska a Estónska, ale stále to bude vhodné.


Ostatné trajektové trasy Baltského mora


Hľadanie lístkov na trajekt

Trasy uvedené na tejto stránke je možné rezervovať priamo pomocou FerryScan! Pomôžeme vám s každým krokom procesu rezervácie.

Hľadať výlety tu
Logo skenovania trajektov
Cookies nám pomáhajú poskytovať Vám naše služby. Využívaním týchto služieb súhlasíte s ich použitím. Oboznámiť sa podrobnejšie