Trajekty a plavby medzi Švédskom a Poľskom

Existuje mnoho osobných a nákladných trajektov spájajúcich Poľsko so Švédskom. Prechod medzi Poľskom a Švédskom na trajekte je oveľa rýchlejší ako po súši cez Dánsko. Dôležitými trajektovými prístavmi v Poľsku sú Gdansk, Gdynia a Świnoujście. Vo Švédsku prechádzajú trajekty do Poľska z prístavov Trelleborg, Ystad, Karlskrona a Nynäshamn (Štokholm). Niektoré trajekty medzi Poľskom a Švédskom sú len pre cestujúcich s vozidlami.

Švédsko je s Poľskom dobre spojené trajektmi, pričom trasy spájajú veľké švédske a poľské prístavy.
Švédsko je s Poľskom dobre spojené trajektmi, pričom trasy spájajú veľké švédske a poľské prístavy.

Fakty + čísla

Aktívne trajektové trasy 4+ (pozri nižšie)
Hlavní prevádzkovatelia trajektov 4 - Unity Line, Polferries, TT-Line, Stena Line (pozri nižšie)
Prejazdy za deň 16+

Trasy trajektov

Trasa Poznámka
Ystad do Świnoujście Prevádzkované spoločnosťami Unity Line a Polferries s viacerými odchodmi v každom smere každý deň. Životaschopná alternatíva k dosiahnutiu Nemecka zo Švédska, pretože Świnoujście sa nachádza na hranici s Nemeckom.
Nynäshamn (Štokholm) do Gdanska Je to jediná trasa, ktorú prevádzkuje spoločnosť Polferries, ktorá spája Poľsko s oblasťou Štokholmu. Nynäshamn je len 50 km južne od Štokholmu.
Trelleborg do Świnoujście TT-Line spája Trelleborg so Świnoujście s viacerými odchodmi každý deň. Celková doba prechodu je 6-7 hodín.
Karlskrona do Gdyne Stena Line spája Karlskronu s Gdyňou a väčším regiónom „Trojice“ v Poľsku. Každý deň sú ponúkané 2-3 odlety s možnosťou prenocovania.

Prevádzkovatelia trajektov

Trajekty medzi Poľskom a Švédskom ponúkajú minimálne štyria prevádzkovatelia trajektov. Súčasnými prevádzkovateľmi trajektov medzi Švédskom a Poľskom sú Unity Line, Polferries, TT-Line a Stena Line. Poľskí trajektoví operátori (Unity Line a Polferries) majú silnú pozíciu na trhu, ale sú k dispozícii aj iní. Čo sa týka podmienok na palube, nájdete široký sortiment v závislosti od ponúkanej trasy a lode. Medzi Švédskom a pevninskou Európou prechádza veľké množstvo nákladnej dopravy, takže sa budete silne zameriavať na vodičov nákladných vozidiel a zákazníkov nákladnej dopravy.


Ostatné trajektové trasy Baltského mora


Hľadanie lístkov na trajekt

Trasy uvedené na tejto stránke je možné rezervovať priamo pomocou FerryScan! Pomôžeme vám s každým krokom procesu rezervácie.

Hľadať výlety tu
Logo skenovania trajektov
Cookies nám pomáhajú poskytovať Vám naše služby. Využívaním týchto služieb súhlasíte s ich použitím. Oboznámiť sa podrobnejšie