Trajekty a plavby medzi Dánskom a Švédskom

V súčasnosti existujú štyri pravidelné trajekty medzi prístavmi v Dánsku a Švédsku. Vďaka mostu Øresund je medzi Dánskom a Švédskom vo všeobecnosti menšia trajektová doprava v porovnaní s inými krajinami v Baltskom mori. Pri jazde do/zo severného Dánska môže trajekt medzi Frederikshavnom a Göteborgom výrazne ušetriť čas. Najpopulárnejšia trasa je medzi Helsingørom (Dánsko) a Helsingborgom (Švédsko), čo je krátky 20-minútový prechod cez 5 km (3 míle) úžinu. Ostatné trasy sú medzi Frederikshavnom a Göteborgom, Grenaou a Halmstadom a Bornholmom a Ystadom. Obľúbenými prevádzkovateľmi trajektov sú Stena Line, Bornholmslinjen a Øresundslinjen.

Mapa zobrazujúca aktuálne trajekty medzi Dánskom a Švédskom
Mapa zobrazujúca aktuálne trajekty medzi Dánskom a Švédskom

Fakty + čísla

Aktívne trajektové trasy 4 - Pozri nižšie
Hlavní prevádzkovatelia trajektov Stena Line, Bornholmslinjen, Øresundslinjen
Prejazdy za deň 10+

Trasy trajektov

Trasa Poznámka Informácie o rezervácii
Grenaa – Halmstad Obľúbená destinácia na palube trajektov Stena Line, kde je na cestovanie vo všeobecnosti potrebné vozidlo. Zvyčajne sú dva odchody trajektov denne v každom smere, pričom cesta trvá štyri až päť hodín.
Frederikshavn – Göteborg Rýchla (3 hodiny 30 minút) trajektová trasa medzi dvoma krajinami zo Stena Line, ktorá si vyžaduje aj vozidlo (nie je povolený žiadny peší cestujúci). Obyčajne premávajú aspoň tri trajekty denne v každom smere, pričom v letných mesiacoch je ich možné viac.
Bornholm – Ystad Bornholmslinjen prepraví medzi Bornholmom a Ystadom za 1 hodinu 20 minút. Počet odchodov trajektov za deň sú zvyčajne štyri, od rána do večera.
Helsingør – Helsingborg Miestna nepretržitá doprava medzi mestami s rovnakým názvom v Dánsku a Švédsku za pouhých 20 minút. Lístok je veľa. Zahŕňa aj nákladnú dopravu. Prevádzkovateľom je Øresundslinjen, súčasť rovnakej spoločnosti ako Bornholmslinjen.

Prevádzkovatelia trajektov

Prevádzkovatelia trajektov pôsobiacich medzi Dánskom a Švédskom majú veľmi veľkú veľkosť a rozsah. Stena Line je najväčším prevádzkovateľom s najväčším počtom trás a najväčšími loďami. Bornholmslinjen je menší operátor s jedinou trasou medzi Bornholmom a Ystadom. Øresundslinjen prevádzkuje krátky 20-minútový prechod medzi Helsingørom a Helsingborgom.

Často kladené otázky

Koľko trajektov je medzi Dánskom a Švédskom?

V súčasnosti existujú štyri pravidelné trajekty medzi Dánskom a Švédskom, pričom najobľúbenejšia trasa je medzi Helsingørom a Helsingborgom.

Aké sú trajektové trasy medzi Dánskom a Švédskom?

Trajektové trasy medzi Dánskom a Švédskom sú medzi Helsingør a Helsingborg, Frederikshavn a Göteborg, Grenaa a Halmstad a Bornholm a Ystad.

Akí sú prevádzkovatelia trajektov medzi Dánskom a Švédskom?

Súčasnými prevádzkovateľmi trajektov medzi Dánskom a Švédskom sú Stena Line, Bornholmslinjen a Øresundslinjen.


Ostatné trajektové trasy Baltského mora


Hľadanie lístkov na trajekt

Trasy uvedené na tejto stránke je možné rezervovať priamo pomocou FerryScan! Pomôžeme vám s každým krokom procesu rezervácie.

Hľadať výlety tu
Logo skenovania trajektov
Cookies nám pomáhajú poskytovať Vám naše služby. Využívaním týchto služieb súhlasíte s ich použitím. Oboznámiť sa podrobnejšie