Trajekty a plavby medzi Švédskom a Estónskom

Z oblasti Štokholmu premávajú pravidelné osobné a nákladné trajekty do estónskych prístavov Tallinn a Paldiski. Trajekty zo Štokholmu odchádzajú z centra mesta, ako aj z neďalekého prístavu Kapellskär. Kapellskär je asi 90 km severne od samotného Štokholmu. Všetky trajekty z Paldiski vyžadujú vozidlo (za vozidlo sa považuje aj bicykel). Pre cestujúcich bez vozidla existuje možnosť prevádzkovaná spoločnosťou Tallink-Silja z centra Štokholmu priamo do Tallinnu. Iní prevádzkovatelia trajektov ponúkli sezónne trasu zo Štokholmu – Tallinnu (ako Viking Line), aj keď v súčasnosti je jedinou možnosťou Tallink-Silja.

Existuje niekoľko trás z Tallinnu a Paldiski do oblasti Štokholmu vo Švédsku.
Existuje niekoľko trás z Tallinnu a Paldiski do oblasti Štokholmu vo Švédsku.

Fakty + čísla

Aktívne trajektové trasy 2 - Pozri nižšie
Hlavní prevádzkovatelia trajektov DFDS a Tallink-Silja
Prejazdy za deň 3

Trasy trajektov

Trasa Poznámka Informácie o rezervácii
Kapellskär do Paldiski Prevádzkované spoločnosťami DFDS a Tallink-Silja pre nákladné vozidlá a cestujúcich s vozidlami. Táto trajektová trasa je vhodná pre tých, ktorí cestujú s vozidlami, pretože mestá Paldiski a Kapellskär sa nachádzajú ďaleko od Tallinnu a Štokholmu.
Štokholm do Tallinnu Celoročne prevádzkuje Tallink-Silja a príležitostne Viking Line, aj podľa sezónneho dopytu. Trajekty zo Štokholmu do Tallinnu majú zvyčajne krátku zastávku na Alandských ostrovoch. V čase písania tohto trajektu premáva každý druhý deň, hoci v lete je frekvencia zvyčajne denná.

Prevádzkovatelia trajektov

Zistíte, že možnosti trajektu z Tallinnu a Štokholmu budú z pohľadu cestujúcich najpohodlnejšie. Avšak v závislosti od toho, čo hľadáte (napríklad vodičov nákladných áut), môžu byť výhodnejšie nákladné trajekty s odchodom z Paldiski a Kapellskär.

Často kladené otázky

Koľko trajektov je medzi Švédskom a Estónskom?

Medzi Švédskom a Estónskom existujú dve hlavné trasy: zo Štokholmu do Tallinnu a z Kapellskär do Paldiski. Kapellskär aj Paldiski sú veľmi blízko k hlavným mestám Štokholmu a Tallinnu.

Existuje trajekt zo Štokholmu do Tallinnu?

V súčasnosti existuje jeden trajekt priamo zo Štokholmu do Tallinnu, ktorý prevádzkuje spoločnosť Tallink-Silja. Iní operátori ako Viking Line z času na čas ponúkajú túto trasu.

Ktorí trajektoví operátori idú z Estónska do Švédska?

Z Estónska v súčasnosti do Švédska smerujú dvaja trajektoví operátori: DFDS a Tallink-Silja.


Ostatné trajektové trasy Baltského mora


Hľadanie lístkov na trajekt

Trasy uvedené na tejto stránke je možné rezervovať priamo pomocou FerryScan! Pomôžeme vám s každým krokom procesu rezervácie.

Hľadať výlety tu
Logo skenovania trajektov
Cookies nám pomáhajú poskytovať Vám naše služby. Využívaním týchto služieb súhlasíte s ich použitím. Oboznámiť sa podrobnejšie