Trajekty a plavby medzi Nemeckom a Švédskom

Nemecko a Švédsko sú dobre spojené osobnými a nákladnými trajektmi. Nemecko a Švédsko spájajú najmenej štyri pravidelné trajektové trasy. V Nemecku trajekty odchádzajú z prístavov Kiel, Lübeck (Travemünde) a Rostock. Vo Švédsku odchádzajú trajekty z Göteborgu, Malmö a Trelleborgu. Cesta trajektom z Nemecka do Švédska môže byť rýchlejšia a pohodlnejšia ako cesta cez Dánsko. Mnoho trajektov ponúka nočné odchody, čo je mimoriadne pohodlné.

Mnoho trajektov spája severné Nemecko s južným Švédskom.
Mnoho trajektov spája severné Nemecko s južným Švédskom.

Fakty + čísla

Aktívne trajektové trasy 4+ (pozri nižšie)
Hlavní prevádzkovatelia trajektov 3 - Stena Line, Finnlines a TT-Line
Prejazdy za deň 16+

Trasy trajektov

Trasa Poznámka
Rostock do Trelleborgu Jedna z najobľúbenejších trás medzi Nemeckom a Švédskom. Medzi Stena Line a TT-Line je veľa odchodov počas dňa a noci.
Kiel do Göteborgu Špeciálna trasa spájajúca Kiel s druhým najväčším mestom Švédska. Stena Line prevádzkuje túto trasu s denným nočným trajektom. Počas špičky môže byť na trasu pridaný druhý trajekt, ktorý poskytuje dva odchody denne v každom smere.
Lübeck/Travemünde do Malmö Finnlines spája Lübeck (prístav Travemünde) s Malmö s 2-3 odchodmi denne v každom smere. Táto trasa je veľmi zameraná na vodičov nákladných a nákladných vozidiel, no vítaní sú aj bežní cestujúci. Malmö sa nachádza hneď na druhej strane mosta Øresund od Kodane.
Lübeck/Travemünde do Trelleborgu Prevádzkované spoločnosťou TT-Line s viacerými dennými odchodmi.

Prevádzkovatelia trajektov

Hlavnými prevádzkovateľmi trajektov medzi Nemeckom a Švédskom sú Stena Line, Finnlines a TT-Line. Zážitok na palube sa môže značne líšiť v závislosti od konkrétnej trasy, ročného obdobia a lode. Trajektové trasy medzi Fínskom a Švédskom sú vo všeobecnosti užitočnejšie v porovnaní s inými trasami v Baltskom mori.


Ostatné trajektové trasy Baltského mora


Hľadanie lístkov na trajekt

Trasy uvedené na tejto stránke je možné rezervovať priamo pomocou FerryScan! Pomôžeme vám s každým krokom procesu rezervácie.

Hľadať výlety tu
Logo skenovania trajektov
Cookies nám pomáhajú poskytovať Vám naše služby. Využívaním týchto služieb súhlasíte s ich použitím. Oboznámiť sa podrobnejšie